Underhållning när kakan står i ugnen

När man bakar mycket, så är det ofta en hel del väntetid. Ibland är det jäsning som ska ske, ibland är det tiden då kakan står i ugnen. För att inte stå och bara titta på kakan, medan den bakas, så kan man passa på att göra andra saker. Givetvis går det att fortsätta i köket, med fler degar och smet, för att kunna stoppa in i ugnen när den första är klar. Men det finns även annat du kan hitta på medan du sitter i köket och väntar på att ditt bakverk ska bli klart. Om du gillar att klura på saker, så kan du sätta dig med ett sudoku, eller med ett korsord. Detta finns ofta i olika tidningar, men det finns även olika versioner av det på nätet. Online finns det även andra kul saker att göra medan din kaka bakas! Internet är även fullt med en mängd roliga spel, som går att spela direkt via både dator och mobil.

På tal om mobil, om du har med dig den i köket, eller din iPad, så kan du även så klart läsa en tidning via nätet. På telefonen kan du även ladda ner appar, med spel, eller som vi tidigare sa, korsord eller sudoku. Just när det kommer till appar, så finns det mycket att välja på, oavsett om det är ett spel du vill spela, eller om du vill ha en app för att lyssna på musik, eller en app att hitta nya recept i. Det oavsett vilken telefon du har, då det finns appar för både iPhone och appar för Androider.

Andra saker du kan göra medan du väntar på att din kaka ska bli klar, är att leta efter nya recept, antingen i dina bakböcker om du äger sådana, eller via receptbanken, eller via andra sidor på nätet. Det är inte fel att skriva ut recepten, antingen via en skrivare, eller så skriver du av dem och skapar en egen receptbok som du kan ha hemma. Sist men inte minst, till kakan behövs kaffe, så se till att brygga eller koka det medan du väntar på kakan, så kan du fika nästan direkt när du tar ut den från ugnen!